Alles over de wetenschap achter Sauvee

Voor de ontwikkeling van onze producten gebruiken we geavanceerde technologie afkomstig uit de dermatologie. Lees hieronder meer over de technologie en de voordelen hiervan.

Inklapbare content

Rood lichttherapie

Rood lichttherapie is een behandeling die gebruikmaakt van licht met een golflengte van ongeveer 630 tot 700 nanometer om de huid te behandelen. Het werkt door de energie van het licht te absorberen en deze om te zetten in celenergie, waardoor de huid beter in staat is om te herstellen en te vernieuwen. Door verschillende wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond dat rood lichttherapie een krachtige aanvulling kan zijn op de dagelijkse huidverzorgingsroutine. Het stimuleert de productie van collageen, vermindert rimpels en fijne lijntjes, verbetert de textuur en teint van de huid. Daarnaast vermindert het ontstekingen en irritaties en bevordert het de bloedcirculatie, wat resulteert in een betere opname van voedingsstoffen en een betere afvoer van afvalstoffen. Rood lichttherapie is veilig en pijnloos en daarom een uitstekend alternatief voor andere behandelingen die veel risico's met zich meebrengen.

  • Stimuleert de productie van collageen
  • Vermindert rimpels en fijne lijntjes
  • Verbetert de textuur en bloedcirculatie van de huid

Rood licht therapie verbetert significant de huidkwaliteit, zoals teint, ruwheid en collageendichtheid, volgens een gecontroleerd onderzoek met 136 deelnemers. Klik hier voor het onderzoek

Een studie met 31 deelnemers toonde aan dat rood lichttherapie leidde tot verbeterde huidcondities, waaronder minder door de zon veroorzaakte veroudering en rimpels. Klik hier voor het onderzoek.

Een vergelijkbare studie toonde aan dat LED-therapie effectief is tegen zon- en pigmentvlekken bij deelnemers van middelbare leeftijd. Klik hier voor het onderzoek.

Uit een onderzoek blijkt dat rood lichttherapie effectiever is dan infraroodlicht bij de behandeling van acne. Klik hier voor het onderzoek.

Blauw lichttherapie

Blauw lichttherapie is een bewezen effectieve en veilige behandeling voor puistjes. Door lage niveaus van blauw licht (415 nanometer) te leveren, elimineert het acne-veroorzakende bacteriën en wordt de talgproductie verminderd, waardoor nieuwe puistjes worden voorkomen. Ook helpt het ontstekingen te verminderen en wondjes sneller te genezen. De natuurlijke en pijnloze behandeling verbetert ook de textuur van de huid door fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Na slechts enkele behandelingen kan de verschijning van milde tot matige puistjes met meer dan 90% worden verminderd. Door de activiteit van talgklieren te verminderen kan deze therapie ook de algehele gezondheid van de huid verbeteren en er frisser en stralender uit laten zien.

  • Dood acne-veroorzakende bacteriën
  • Voorkomt breakouts
  • Vermindert ontstekingen in de huid

Bij verstopping van de talgklieren door de bacterie Propionibacterium acnes ontstaan rode vlekken, blaasjes en uiteindelijk knobbeltjes en cysten. Blauw licht kan deze bacterie doden en de genezing van acne-wonden bevorderen. Klik hier en hier voor de onderzoeken.

Blauw licht is ontstekingsremmend en vermindert de productie van inflammatoire cytokines (IL-1alpha).
Klik 
hier voor het onderzoek.